Ζωογόνος Ενυδάτωση

Ζωογόνος Ενυδάτωση

Tι τύπο δέρματος έχω; Αφυδατωμένο ή ξηρό;

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-penelope-skettou-photo-001

Πηνελόπη Σκέττου
Αισθητικός – Kurland Spa Manager

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματός σας.

Ίσως όμως να μην γνωρίζετε ότι οι διαφορετικοί τύποι δέρματος που υπάρχουν, όπως κανονικό, ξηρό, λιπαρό και μικτό, μπορεί την ίδια στιγμή να έχουν και τα χαρακτηριστικά αφυδατωμένου δέρματος.

Όταν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, σημαίνει ότι δεν διαθέτει αρκετή υγρασία.  Επίσης, σημαίνει ότι δεν έχει το απαιτούμενο νερό ώστε να διατηρεί το σφρίγος, την ελαστικότητα και τη λάμψη που πρέπει.

Το αφυδατωμένο δέρμα δείχνει θαμπό, με ρυτίδες και πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Το ξηρό δέρμα παράγει λιγότερο σμήγμα από ότι το κανονικό. Η έλλειψη σμήγματος σημαίνει ότι το δέρμα δεν έχει τα λιπίδια που χρειάζεται για να διατηρήσει την υγρασία του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε όλους τους δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες.

Μπορεί να παρουσιάζει ερεθισμούς ή φαγούρα, ενώ τα πλέον ευάλωτα στην ξηρότητα σημεία του σώματος είναι το πρόσωπο, ο λαιμός και οι μηροί.

To ξηρό δέρμα είναι περισσότερο ένα σταθερό χαρακτηριστικό, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα αφορά μια κατάσταση που μπορεί να είναι παροδική εάν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, με αυξημένη κατανάλωση υγρών και με κατάλληλες θεραπείες ενυδατικής περιποίησης.

Γιατί έχω αφυδατωμένο δέρμα;

Oι αιτίες ύπαρξης αφυδατωμένου δέρματος μπορεί να είναι παθολογικές ή και μη.

Σε παθολογικές καταστάσεις, αφυδάτωση στο δέρμα μπορεί να εμφανίσουν όσοι έχουν θυροειδή, σακχαρώδη διαβήτη, παθήσεις των νεφρών, δερματικές λοιμώξεις, λοιμώδη νοσήματα, παθήσεις του παχέος εντέρου κ.α.

Σε μη παθολογικές καταστάσεις, η αφυδάτωση προκύπτει ως φυσική συνέπεια της γήρανσης, αφού το δέρμα σταδιακά χάνει νερό από τις στοιβάδες που το αποτελούν.

Μάλιστα μετά τα 20 χρόνια του ανθρώπου, το δέρμα διατηρεί το 70% του αρχικού ποσοστού νερού που έχει στην παιδική ηλικία, ποσοστό που πέφτει στο 60% μετά την ηλικία των 30 χρόνων.

Άλλοι παράγοντες που ευνοούν την αφυδάτωση είναι η υπερβολική χρήση σαπουνιών και ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού του δέρματος, οι κλιματολογικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος), αλλά και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων κοσμετολογίας (σπρέι, αρώματα, κολόνιες κ.α.).

Tι να κάνω για να έχω υγιές δέρμα;

Εάν έχετε αφυδατωμένο δέρμα, θα πρέπει πέρα από τη χρήση των κατάλληλων και εγκεκριμένων ενυδατικών προϊόντων, να ενσωματώσετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε νερό, όπως είναι το καρπούζι, οι φράουλες, το αγγούρι και το σέλινο.

Στις περιπτώσεις ξηρού δέρματος θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος προϊόντα.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts