Τίποτα σαν τα μάτια μας

Τίποτα σαν τα μάτια μας

Μαύροι κύκλοι; Ποτέ ξανά!

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-penelope-skettou-photo-001

Πηνελόπη Σκέττου
Αισθητικός – Kurland Spa Manager

Έτυχε κάποια φορά να κοιταχθείτε στον καθρέπτη και να δείτε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Το πιθανότερο είναι πως ναι, σας έχει συμβεί.

Μην ανησυχείτε, πρόκειται για μια συνηθισμένη κατάσταση που απλά επιδεινώνεται από την δύσκολη καθημερινότητα όλων μας.

Μπορεί η κούραση να φαίνεται ως η πλέον συνηθισμένη αιτία της εμφάνισης των μαύρων κύκλων, ωστόσο υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως η αυπνία, η καταπόνηση των ματιών, η ηλικία, οι αλλεργίες, η αφυδάτωση του οργανισμού, η υπερέκθεση στον ήλιο, ακόμα και η κληρονομικότητα.

Άλλες αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων μπορεί να είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η συχνή τριβή των ματιών, η αναιμία, θυρεοειδικές παθήσεις, δερματίτιδα κ.α.

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται το ίδιο συχνά στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, ωστόσο είναι πιο συχνοί σε ηλικιωμένους ανθρώπους, αλλά και σε όσους έχουν γενετική προδιάθεση.

Προσωρινό αλλά εκνευριστικό πρόβλημα

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι μαύροι κύκλοι είναι προσωρινοί και είναι συχνά απλά μια ένδειξη της γήρανσης ή της έλλειψης ύπνου.

Όπως και να έχει, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, μας κάνουν να φαινόμαστε ταλαιπωρημένοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία από ότι είμαστε στην πραγματικότητα.

Και σίγουρα κανείς μας δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο να συμβαίνει συχνά και να διαιωνίζεται!

Υπάρχουν λύσεις

Στις περιπτώσεις που οι μαύροι κύκλοι είναι αποτέλεσμα κούρασης, ο περισσότερος και ποιοτικότερος ύπνος μπορεί να δώσει τη λύση.

Ωστόσο, ανάλογα πάντα των αιτιών που τους προκαλούν, υπάρχουν και άλλες πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις, που αφορούν εξειδικευμένες θεραπείες περιποίησης προσώπου, οι οποίες προσφέρουν ολοκληρωτική και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υπηρεσίες που αφορούν σε θεραπείες αντιγήρανσης και σύσφιξης προσώπου, θεραπείες ανόρθωσης και βελτίωσης της περιοχής των ματιών, εφαρμογή κατάλληλων επαγγελματικών καλλυντικών περιποίησης της ευρύτερης περιοχής των ματιών κ.α.

Εναλλακτικά, σε πιο απλές περιπτώσεις, λύσεις θα μπορούσε να δώσει η εφαρμογή στα μάτια υλικών όπως:

  • Φετών αγγουριού, η οποία καταπραΰνει και μειώνει το πρήξιμο. Η υψηλή περιεκτικότητα του αγγουριού σε νερό και βιταμίνη C θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα.
  • Κρύων κομπρεσών, η εφαρμογή των οποίων συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
  • Μικρών φακέλων τσαγιού, ενός αφεψήματος που περιέχει καφεΐνη, η οποία με τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα μάτια.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts