Έλαιον Ειρήνης …

Έλαιον Ειρήνης …

Αιθέρια έλαια: Θεματοφύλακες θετικής διάθεσης και ευεξίας!

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-penelope-skettou-photo-001

Πηνελόπη Σκέττου
Αισθητικός – Kurland Spa Manager

Έχει συμβεί στον καθένα μας. Να μπαίνουμε σε έναν χώρο που αναδίδει μια υπέροχη ευωδιά, κάποιο άρωμα που ξεσηκώνει τις αισθήσεις μας, το οποίο να μας φτιάχνει τη διάθεση.

Κι εκεί που μπορεί όλη την ημέρα να είμαστε γεμάτοι άγχος, κακοκεφιά και κούραση, ξαφνικά μυρίζοντας το άρωμα αυτό αισθανόμαστε ξεκούραστοι και ευδιάθετοι.

Τι προκαλεί άραγε αυτή την αντίδραση;

Η μυρωδιά μέσω της ρινικής κοιλότητας εισέρχεται στον οργανισμό και έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου, στις οποίες είναι «αποθηκευμένες» μνήμες και συναισθήματα.

Εάν η μυρωδιά είναι ευχάριστη, τότε ο εγκέφαλος ενεργοποιεί τα θετικά συναισθήματα, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε καλύτερα, πιο ευχάριστα και με καλύτερη διάθεση.

Δώστε ένα «σοκ» στον εγκέφαλό σας!

Η όσφρηση στον άνθρωπο είναι 10.000 φορές πιο ευαίσθητη από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση!

Έτσι, μια όμορφη ευωδιά ενεργοποιεί άμεσα θετικά συναισθήματα, τα οποία οδηγούν στην ευεξία και στην ηρεμία του οργανισμού.

Η ευωδιά λειτουργεί σαν ένα «σοκ» στον ανθρώπινο εγκέφαλο, το οποίο του δίνει το κίνητρο να ενεργοποιήσει κάθε θετική προδιάθεση που αυτός διαθέτει.  

«Χακάροντας» τις αρνητικές μνήμες με τη δύναμη των αιθέριων ελαίων

Τις πλέον ευχάριστες ωστόσο μυρωδιές αναδίδουν τα αιθέρια έλαια, τα οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «μαγικά φίλτρα».

Φίλτρα που «χακάρουν» τον οργανισμό, δημιουργούν ένα δυνατό κοκτέιλ ευχάριστων συναισθημάτων που ενεργοποιούν τις θετικές μνήμες του εγκεφάλου και τον βοηθούν να απομακρύνει αρνητικά συναισθήματα.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τα αιθέρια έλαια ως ένα κοκτέιλ θετικών συναισθημάτων που μπορεί να διακόψει τον εθιστικό κύκλο αρνητικής προδιάθεσης που έχει «αποθηκευμένη» ο εγκέφαλος και να ανυψώσει έτσι την διάθεση.

Μερικές εισπνοές από αιθέρια έλαια μπορούν να αλλάξουν άμεσα τα αρνητικά vibes και να βελτιώσουν το κέφι σας.

Ίσως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος εφαρμογής αιθέριων ελαίων είναι μέσω μασάζ αρωματοθεραπείας.

Πρόκειται για τεχνική που προσφέρει μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση των αιθέριων ελαίων και σε συνδυασμό με την χαλαρωτική τεχνική του μασάζ, βελτιώνει την θετική διάθεση και ευεξία του οργανισμού.

Χαρακτηριστικά που με τη σειρά τους λειτουργούν θεραπευτικά για την ψυχική και σωματική υγεία.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts