Ο πιο Φυσικός Σύμμαχος

Ο πιο Φυσικός Σύμμαχος

Ανά-χωμα στην ταλαιπωρία του Δέρματος…

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-penelope-skettou-photo-001

Πηνελόπη Σκέττου
Αισθητικός – Kurland Spa Manager

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι στο χώμα υπάρχει ένα από τα πλέον δημοφιλή συστατικά για την περιποίηση του δέρματος; Μάλλον όχι.

Κι όμως, ο φυσικός άργιλος, που βρίσκεται στο χώμα, χρησιμοποιείται για την περιποίηση και τον καθαρισμό του δέρματος εδώ και πολλούς αιώνες.

Ο άργιλος δεν είναι τίποτα άλλο από τον γνωστό μας πηλό.

Πρόκειται για φυσικό ορυκτό που αποτελείται από λεπτόκοκκες ουσίες, ενώ ανάλογα με την προέλευσή του διακρίνεται και σε διαφορετικούς τύπους.

Η δύναμη του αργίλου κρύβεται στη φυσική του ιδιότητα να απορροφά την υγρασία, αλλά και κάθε ξένη ουσία από το δέρμα, αφήνοντάς το καθαρό.

Μάλιστα, για κάθε δέρμα υπάρχει και ένας διαφορετικός τύπος αργίλου που είναι ιδανικός για την περιποίηση και τον καθαρισμό του.

Γενικότερα ο πηλός είναι ιδανικός για κανονικά και λιπαρά δέρματα, ενώ για ξηρά δέρματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο ήπιας σύνθεσης πηλός. 

Πηλός… με εθνικότητα

Μερικοί από τους πλέον δημοφιλείς τύπους πηλού που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του δέρματος είναι:

  • Ο μπετονίτης. Δημιουργείται από ηφαιστειακή τέφρα και είναι ιδανικός για τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς μπάνιου. Έχει ισχυρές δυνατότητες απορρόφησης και είναι ιδανικός για πολύ λιπαρά δέρματα.
  • Ο πηλός Βραζιλίας. Περιέχει το υλικό καολίνη, το οποίο είναι ιδανικό για την περιποίηση και καθαρισμό μεγάλης ποικιλίας τύπων δέρματος.
  • Ο γαλλικός πηλός. Είναι κατάλληλος για λιπαρά δέρματα. Χρησιμοποιείται περισσότερο στις μάσκες ομορφιάς προσώπου.
  • Ο πράσινος Ζεόλιθος.  Έχει ιδιαίτερες ιδιότητες απορρόφησης, ήπιες ιδιότητες απολέπισης, ενώ είναι καταλληλότερος για τους κανονικούς και λιπαρούς τύπους δερμάτων.
  • Ο πηλός Kaolin. Κατάλληλος για προϊόντα σκιάς ματιών, καλλυντικών, σαπούνια κ.α.
  • Ο πηλός της θάλασσας. Χρησιμοποιείται συνήθως σε μάσκες προσώπου για να καθαρίσει το δέρμα, κατάλληλος για φυσιολογικούς έως λιπαρούς τύπους δέρματος.

Πολλαπλά οφέλη για το δέρμα

Γενικότερα, η χρήση του πηλού μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να μειώσει την υπερβολική υγρασία και την ακμή. Παράλληλα βελτιώνει τα συμπτώματα της δερματίτιδας.

Σε θεραπείες που περιλαμβάνουν εφαρμογή μάσκας σώματος, όπως π.χ. το Wrap Detox, η ιαματική λάσπη αργίλου που αποτελεί την μάσκα, σε συνδυασμό με φύκια, βοηθάει το δέρμα να αποβάλλει τις τοξίνες, να γίνει πιο σφιχτό και διαυγές, ενώ συνολικά αναζωογονεί τον οργανισμό.

Η συγκεκριμένη τεχνική εάν συνδυαστεί με ειδικούς τύπους ατμόλουτρου, όπως π.χ. το Rasul, οδηγεί σε ακόμα πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αυτό συμβαίνει διότι στο ατμόλουτρο Rasoul προστίθεται αποτοξινωτική ιαματική λάσπη και peeling σώματος.

Η μάσκα σώματος είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα, με πολύ καλές αποτοξινωτικές και ενυδατικές ιδιότητες.

Μείωση ρυτίδων, βελτίωση σφριγηλότητας;

Υπάρχουν βέβαια και εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι η εφαρμογή πηλού στην επιδερμίδα μπορεί υπό προϋποθέσεις να βοηθήσει στην παραγωγή ινών κολλαγόνου, η οποία μειώνει τις ρυτίδες και δίνει στο δέρμα περαιτέρω σφριγηλότητα.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί επιστημονικά. 

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή μάσκας αργίλου στην επιδερμίδα δεν μπορεί να γίνεται περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, διότι εάν συμβεί αυτό υπάρχει ο κίνδυνος ξηροδερμίας.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts