Κοινό σημείο η Ευεξία

Κοινό σημείο η Ευεξία

Ατμόλουτρο ή σάουνα; Υπάρχει τελικά διαφορά;

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-anastasia-rachouti-photo-001

Αναστασία Ραχούτη
Θεραπεύτρια

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις λέξεις «ατμόλουτρο» και «σάουνα»;

Σίγουρα ευφορία, αναζωογόνηση, αίσθηση γαλήνης, σωματική και πνευματική ευεξία.

Από την αρχαιότητα ακόμα οι άνθρωποι γνώριζαν τη θεραπευτική δύναμη του ζεστού νερού και του ατμού, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή.

Περισσότερη ζέστη στη σάουνα, υψηλότερη υγρασία στο ατμόλουτρο…

Τόσο το ατμόλουτρο όσο και η σάουνα εφαρμόζονται σε θερμαινόμενα δωμάτια, τα οποία χρησιμοποιούνται για χαλάρωση και ανακούφιση ήπιων ιατρικών καταστάσεων.

Η βασική διαφορά είναι ότι ενώ τα ατμόλουτρα θερμαίνονται με ζεστό νερό και υδρατμούς, στη σάουνα η θερμότητα προέρχεται από ηλεκτρικά θερμαινόμενα σώματα.

Η θερμοκρασία σε μια σάουνα είναι υψηλότερη από ότι σε ένα ατμόλουτρο και ανέρχεται σε περίπου 60 – 80 βαθμούς κελσίου, ενώ το επίπεδο υγρασίας κυμαίνεται από 5% έως 30%.

Σε ένα ατμόλουτρο, το επίπεδο υγρασίας ανέρχεται στο 100% – πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο στη σάουνα – και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 43 έως 46 βαθμούς κελσίου.

Μοναδικά τα οφέλη για τον οργανισμό σας

Μπαίνοντας σε ένα ατμόλουτρο θα νιώσετε έντονα την υγρασία του χώρου, ενώ θα αρχίσετε να ιδρώνετε αμέσως.

Τα πιο γνωστά οφέλη ενός ατμόλουτρου είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ο καθαρισμός του δέρματος, η αποτοξίνωση αυτού, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η απελευθέρωση των αναπνευστικών οδών, η τόνωση της ευεξίας, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού, η βελτίωση της αναπνοής, η ενίσχυση της τρίχας και των μαλλιών, η βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Ερευνητές στη Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσαν ότι όταν το σώμα θερμαίνεται σε ένα ατμόλουτρο καίει πιο αποτελεσματικά τις θερμίδες, μειώνει τις φλεγμονές και βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος.

Αντίστοιχη μελέτη στη Φινλανδία, έδειξε ότι τα συχνά ατμόλουτρα βελτίωσαν την καρδιαγγειακή λειτουργία στους άνδρες, ενώ μείωσαν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σημαντικά είναι και τα οφέλη της σάουνας, τα οποία αφορούν βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, χαλάρωση των δύσκαμπτων αρθρώσεων, μείωση του άγχους, ξεκούραση, χαλάρωση και ευεξία του οργανισμού, βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Η θερμότητα δε, ανοίγει τους βλεννογόνους αδένες του σώματος, διαλύει τη συμφόρηση στα ιγμόρεια και τους πνεύμονες, βελτιώνει την αναπνοή, καίει θερμίδες και λίπος και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts

Send this to a friend
Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Κοινό σημείο η Ευεξία
Σύνδεσμος: https://www.kurlandspa.gr/eidikoi-enimerwnoun/day-spa-koino-simeio-eueksia-01-201030/