Καθαρό, Ωραίο Πρόσωπο

Καθαρό, Ωραίο Πρόσωπο

Ώρα για … Βαθύ Καθαρισμό !

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-nana-karamitrou-photo-001

Αθηνά Καραμήτρου
Αισθητικός 

Σκέφτεστε να κάνετε καθαρισμό προσώπου και έχετε αμφιβολίες για το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική.

Αρκεί να την εμπιστευθείτε στους ειδικούς αισθητικούς, που έχουν την κατάλληλη πιστοποιημένη κατάρτιση.

Τι εννοούμε όμως όταν μιλάμε για καθαρισμό προσώπου; Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο καθαρισμός προσώπου είναι μια αισθητική περιποίηση που δεν αφήνει σημάδια, ουλές ή βλάβες στο πρόσωπο, ενώ δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης.

Απλά, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, ενδέχεται η διαδικασία να δημιουργήσει μια υπεραιμία, η οποία το αργότερο μέχρι την επόμενη μέρα έχει υποχωρήσει.

Τι είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου

Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή διαδικασία, όπου η αισθητικός απομακρύνει από το δέρμα κάθε είδους ρύπους και σμήγμα.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου συνήθως συμπεριλαμβάνει ντεμακιγιάζ προσώπου με προϊόντα κατάλληλα για τον κάθε τύπο δέρματος, peeling για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, καθώς και εφαρμογή ατμού με ειδικό μηχάνημα, για τη διαστολή των πόρων του προσώπου.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν εφαρμογή υψισύχνων, μασάζ με ορούς που καταπραϋνουν το δέρμα, ειδική μάσκα για τον καθαρισμό του προσώπου, αλλά και εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης δέρματος για ενυδατική και αντιηλιακή προστασία.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου μπορεί να γίνει και χωρίς εφαρμογή ατμού, μέσω ιονισμού.

Για την επίτευξη του ιδανικότερου αποτελέσματος υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως π.χ. η εφαρμογή θεραπείας με οξέα, τα οποία προετοιμάζουν το δέρμα του προσώπου ώστε να «δεχθεί» έναν πιο αποτελεσματικό καθαρισμό του.

Ε, κάντε κάτι κι εσείς!

Υπάρχουν κάποια επιπλέον βήματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς ώστε να εξασφαλίσετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Π.χ. μετά από τον βαθύ καθαρισμό και για τις επόμενες 1-2 ημέρες καλό θα ήταν να αποφεύγεται το μακιγιάζ, ενώ συνίσταται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο ή σε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία, όπως είναι π.χ. το laser.

Θα πρέπει δε να αποφύγετε για το ίδιο διάστημα τη σωματική άσκηση, αφού ο ιδρώτας ενδέχεται να επηρεάσει το δέρμα.

Για τις μέρες που θα ακολουθήσουν του καθαρισμού είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε το μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καθαριστικά προσώπου και τις απαραίτητες ενυδατικές κρέμες.

Μία φορά την εβδομάδα δε, θα πρέπει να εφαρμόζετε ένα ήπιο peeling, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Πριν το κάνετε αυτό, απολύτως απαραίτητο είναι να ενημερώσετε την αισθητικό σας για πιθανές αλλεργίες και ευαισθησίες του δέρματός σας.

Κάθε πότε να κάνω βαθύ καθαρισμό προσώπου;

Σίγουρα δεν θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, ωστόσο τα λιπαρά δέρματα θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιβάλλουν συχνότερο καθαρισμό προσώπου, όπως διάφορες παθολογικές καταστάσεις (π.χ. ακμή), ορμονικές διαταραχές, ψυχολογικά προβλήματα κ.α.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου δεν αφορά μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες, ιδιαίτερα δε τους έφηβους με ακμή.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της αισθητικού με τον δερματολόγο, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση του εφήβου και να εφαρμοστεί ο κατάλληλος συνδυασμός θεραπειών.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts