Η αντίδραση της Επιδερμίδας

Η αντίδραση της Επιδερμίδας

Γιατί «σκάνε» οι φτέρνες μας;

day-spa-kurland-spa-oi-eidikoi-enimerwnoun-elisavet-pagkozidi-photo-001

Ελισάβετ Παγκοζίδη
Αισθητικός
Αισθητική Άκρων

Εάν περπατάτε πολλές ώρες την ημέρα ή αν στέκεστε όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται κι εσείς να έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα των «σκασμένων φτερνών».

Σχετικές έρευνες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι το 20% των ενηλίκων αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και το πρόβλημα της εμφάνισης κάλων στα πόδια.

Η εμφάνιση των κάλων στα πόδια είναι μια φυσική αντίδραση της επιδερμίδας στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα βαθύτερα και ευαίσθητα στρώματα του δέρματος από την συνεχόμενη πίεση ή τριβή, που προκαλούνται από το διαρκές περπάτημα, τα μεγάλα χρονικά διαστήματα ορθοστασίας, τα ακατάλληλα παπούτσια, αλλά και το περπάτημα σε δύσκολα εδάφη με έντονους κραδασμούς.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανιστούν κάλοι στα πέλματα και στις φτέρνες, όπως είναι π.χ. η χρήση σκληρών σαπουνιών που αφαιρούν από το δέρμα τα φυσικά έλαια ενυδάτωσής του, οι χαμηλές ή οι υψηλές θερμοκρασίες, η ξηροδερμία κ.α.

Το πρόβλημα μπορεί να πάρει τη μορφή φαγούρας, φλεγμονής του δέρματος, αλλά και πόνου.

Όταν το «σκάσιμο» φέρνει πόνο

Υπάρχουν και καθαρά ιατρικές αιτίες από τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί το πρόβλημα των «σκασμένων» φτερνών. Τέτοιες αιτίες είναι π.χ. το υψηλό σάκχαρο στο αίμα, οι μύκητες, η ανεπάρκεια βιταμινών, η δερματίτιδα, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η γήρανση κ.α.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές το πρόβλημα των «σκασμένων» φτερνών μπορεί να έχει και επιπλέον επιπλοκές, όπως απώλεια αίσθησης στο σημείο αυτό, λοίμωξη, διαβητικό έλκος ποδιών κ.α.

Λύσεις υπάρχουν

Η καθημερινή ενυδάτωση των ποδιών και των πελμάτων είναι μια απαραίτητη διαδικασία για ένα υγιές δέρμα στην περιοχή αυτή, σε συνδυασμό βέβαια με ποιοτικά υποδήματα, που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.

Υποδήματα που καλό θα είναι να μην τα φοράτε κάθε μέρα, αλλά να τα αλλάζετε συχνά με άλλα, εξίσου ποιοτικά.

Πέρα από την ενυδάτωση, υπάρχει και μια σειρά άλλων τεχνικών που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για να εξαλείψει το πρόβλημα, όπως είναι π.χ. το θεραπευτικό πεντικιούρ.

Με το θεραπευτικό πεντικιούρ εκτός από την αντιμετώπιση των κάλων και την αποφυγή του φαινομένου των «γυρισμένων νυχιών», μπορούμε να περιποιηθούμε και να βελτιώσουμε τις «σκασμένες» φτέρνες και να επαναφέρουμε την φυσική ελαστικότητα και υγεία του δέρματος.

Οι  Ειδικοί  σας  Προτείνουν

Για άμεση επικοινωνία
παρακαλούμε καλέστε μας στο
(+30) 210-6801301

banner-prosfores-red
360-banner

Related posts