Έλαια – Ylang-Ylang

Έλαια - Ylang-Ylang

Έλαια – Ylang-Ylang

Οι εξαιρετικές ιδιότητες των ελαίων – Λάδι Υλάνγκ-Υλάνγκ

Το Υλανγκ-Υλανγκ (Ylang- ylang) ή αλλιώς Κανάκα είναι η κοινή ονομασία του φυτού Cananga Odorata. Το έλαιο του Υλανγκ-Υλανγκ προέρχεται από την απόσταξη των ανθών του και έχει ένα εξωτικό, γλυκό , λουλουδένιο άρωμα.
Το Υλανγκ-Υλανγκ είναι δένδρο που αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί να φτάσει μέσο ύψος 30 μέτρων.
Όταν καλλιεργείται, κλαδεύεται ώστε μη ξεπερνάει το ύψος του ανθρώπου για να γίνεται εύκολα η συγκομιδή. Με αυτό τον τρόπο βγάζει και περισσότερα άνθη.
Το λάδι υλάνγκ-υλάνγκ :
  • Ανακουφίζει την ηλιοκαμένη επιδερμίδα
  • Αντιμετωπίζει την ακμή
  • Αναζωογονεί την επιδερμίδα
  • Ρυθμίζει τη λιπαρότητα
  • Ενυδατώνει το δέρμα
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Καταπολεμά τους έντονους πονοκεφάλους
  • Εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας
  • Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών
Το όνομά του σημαίνει «άνθος των άνθέων» ή «άρωμα όλων των αρωμάτων» και αν και προέρχεται από τη Μαλαισία, σήμερα καλλιεργείται στην Ιάβα (Ινδονησία), στη Σουμάτρα, στις νήσους Κομόρες, στη Μαδαγασκάρη, στις Φιλιππίνες και στην Αϊτή.
Στα Kurland Spa, το λάδι υλάνγκ-υλάνγκ χρησιμοποιείται στο χαλαρωτικό μασάζ σώματος για το ζευγάρι, αφού θεωρείται κορυφαίο αφροδισιακό. Επίσης, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία προσώπου και σώματος και συνδυάζεται ιδανικά με γιασεμί ή τριαντάφυλλο.

Related posts

day spa-therapeia proswpou-sokolatotherapeia 1-450x235-blog

Σοκολατοθεραπεία (2)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | Σοκολατοθεραπεία (2): Χρήσιμες πληροφορίες αλλά και απαντήσεις σε "ψέμματα" και αλήθειες με επίκεντρο τον "γλυκό πειρασμό" !

Περισσότερα
Η φιλοσοφία «SPA» στην Αρχαία Ελλάδα!

Η φιλοσοφία «SPA» στην Αρχαία Ελλάδα!

Η δημιουργία χώρων ‘spa’ είναι αποτέλεσμα της επιτακτικής ανάγκης για χαλάρωση αλλά και προληπτική θεραπεία, λόγω του μοντέρνου, γεμάτου άγχος και απαιτήσεις τρόπου ζωής. Η υδροθεραπεία όμως έχει τις ρίζες της βαθειά πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Οι ευεργετικές ιδιότητες, λοιπόν,...

Περισσότερα
    Ειδικές Προσφορές για  Ζευγάρια.   Ενημερωθείτε ΕΔΩ                                Γιορτάζουμε την Γυναίκα με ... Τιμές ! Ενημερωθείτε ΕΔΩ             Ειδικές Προσφορές για  Ζευγάρια.   Ενημερωθείτε ΕΔΩ                                 Γιορτάζουμε την Γυναίκα με ... Τιμές ! Ενημερωθείτε ΕΔΩ             Ειδικές Προσφορές για  Ζευγάρια.   Ενημερωθείτε ΕΔΩ                                 Γιορτάζουμε την Γυναίκα με ... Τιμές ! Ενημερωθείτε ΕΔΩ    

Send this to a friend

Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Έλαια - Ylang-Ylang
Σύνδεσμος: https://www.kurlandspa.gr/blog/elaia-ylang-ylang/