Έλαια – Λάδι Δενδρολίβανου

Έλαια - Λάδι Δενδρολίβανου

Έλαια – Λάδι Δενδρολίβανου

Οι ευεργετικές ιδιότητες του δενδρολίβανου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό του εγκεφάλου, ενώ οι νεαροί σπουδαστές τους συνήθιζαν να φορούν γιρλάντες από δεντρολίβανο στον λαιμό ή να πλέκουν κλαδιά στα μαλλιά τους όταν είχαν εξετάσεις για να διεγείρουν τη μνήμη τους.

Στις τελετουργίες των αρχαίων λαών συμβόλιζε το γάμο, την αγάπη και το θάνατο, γι’ αυτό κι όταν παντρεύονταν τα νέα κορίτσια, στόλιζαν το κεφάλι τους με στεφάνι δεντρολιβανιάς.

Το δενδρολίβανο :

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C
Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
Βελτιώνει την πέψη
Τονώνει το νευρικό σύστημα
Ηρεμεί τα νεύρα
Χαλαρώνει του μυς
Ανακουφίζει από τον πόνο
Μειώνει την ένταση και το άγχος
Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα
Αποτρέπει το κοινό κρυολόγημα

Σύμφωνα με τη λαογραφία, το δενδρολίβανο πήρε το σημερινό του όνομα του από τη Παναγία, η οποία άφησε το μανδύα της πάνω στο θάμνο. Μέχρι το επόμενο πρωί, τα λουλούδια του θάμνου είχαν γίνει μπλε, από τότε ονομάστηκε rose of Mary και έγινε ευρέως γνωστό ως rosemary.

Στα Kurland Spa χρησιμοποιούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του έλαιο του δενδρολίβανου σε συνδυασμό με βότανα για το μασάζ κυτταρίτιδας.

Related posts

day spa-therapeia proswpou-sokolatotherapeia 1-450x235-blog

Σοκολατοθεραπεία (2)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | Σοκολατοθεραπεία (2): Χρήσιμες πληροφορίες αλλά και απαντήσεις σε "ψέμματα" και αλήθειες με επίκεντρο τον "γλυκό πειρασμό" !

Περισσότερα
Η φιλοσοφία «SPA» στην Αρχαία Ελλάδα!

Η φιλοσοφία «SPA» στην Αρχαία Ελλάδα!

Η δημιουργία χώρων ‘spa’ είναι αποτέλεσμα της επιτακτικής ανάγκης για χαλάρωση αλλά και προληπτική θεραπεία, λόγω του μοντέρνου, γεμάτου άγχος και απαιτήσεις τρόπου ζωής. Η υδροθεραπεία όμως έχει τις ρίζες της βαθειά πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Οι ευεργετικές ιδιότητες, λοιπόν,...

Περισσότερα
    Ειδικές Προσφορές για  Ζευγάρια.   Ενημερωθείτε ΕΔΩ                                Γιορτάζουμε την Γυναίκα με ... Τιμές ! Ενημερωθείτε ΕΔΩ             Ειδικές Προσφορές για  Ζευγάρια.   Ενημερωθείτε ΕΔΩ                                 Γιορτάζουμε την Γυναίκα με ... Τιμές ! Ενημερωθείτε ΕΔΩ             Ειδικές Προσφορές για  Ζευγάρια.   Ενημερωθείτε ΕΔΩ                                 Γιορτάζουμε την Γυναίκα με ... Τιμές ! Ενημερωθείτε ΕΔΩ    

Send this to a friend

Ένα θέμα που θα σε ενδιαφέρει: Έλαια - Λάδι Δενδρολίβανου
Σύνδεσμος: https://www.kurlandspa.gr/blog/elaia-ladi-dendrolivanou/